Med ett hopbakslån utan UC slipper du få en ny förfrågan i ditt register hos UC

Hopbakslån utan UC

Letar du hopbakslån utan UC? Ett hopbakslån där det inte tas UC brukar vara intressant för den som vill få ned lånekostnaderna, men också vill undvika att få en ny förfrågan i sitt register hos UC. Någonting viktigt att poängtera är att hopbakslån utan UC inte betyder att du kan låna utan kreditupplysning. Det betyder enbart att kreditupplysningen tas hos någon annan aktör än UC.

Långivare du kan vända dig till när du letar hopbakslån utan UC

Att det idag finns ett stort antal långivare som erbjuder lån utan UC är ingen stor nyhet. Många människor tänker direkt på så kallade snabblån när de hör uttrycket "låna pengar utan UC", men ett snabblån är ingen bra lösning när man är på jakt efter ett hopbakslån utan UC. I stället ska man fokusera på att hitta en långivare som erbjuder privatlån utan UC, det vill säga lån där räntan inte är orimligt hög och där det går att få en lång återbetalningstid.

Wästgöta Finans erbjuder hopbakslån utan UC

Wästgöta Finans är en långivare du kan vända dig till när du letar hopbakslån utan UC i form av ett privatlån. Wästgöta Finans tar alltid en kreditupplysning i samband med att en inskickad ansökan ska behandlas, men upplysningen tas hos Bisnode och inte hos UC. Detta betyder i korthet att du kan ansöka (och vid en beviljad ansökan teckna lånet) utan att dra på dig en ny förfrågan hos UC.

Hur stort hopbakslån utan UC kan jag teckna?

Hopbakslån utan UC går idag att få på relativt höga belopp. Ansöker du hos Wästgöta Finans kan du ansöka om hopbakslån utan UC (i form av ett privatlån utan säkerhet) på belopp upp till 300 000 kr.

Wästgöta Finans använder sig bland annat av en så kallad KALP-kalkyl (”Kvar Att Leva På”) för att komma fram till om en ansökan ska beviljas eller inte. Detta är idag ett ganska så vanligt sätt att bedöma en låntagares betalningsförmåga.

Varför finns det inga hopbakslån där det inte tas någon som helst kreditupplysning?

Ett missförstånd vi ibland ser är att vissa tänker att det är helt och hållet upp till långivaren att bestämma om det ska tas en kreditupplysning eller inte i samband med att en ansökan om lån ska behandlas.

Enligt Konsumentkreditlagen måste alla banker och andra långivare på den svenska lånemarknaden vidta en omsorgsfull och noggrann kreditprövning innan ett nytt lån kan beviljas.

Det är dock upp till långivarna att bestämma hos vilket kreditupplysningsföretag upplysningen ska tas hos och det finns idag fler kreditupplysningsföretag än UC långivarna kan vända sig till för att få en kreditupplysning gjord.